Jo aiemmin kokeilin muotoilla orkidean kukkia käsin. Viikonloppuna sitten keksin leipoa kääretorttua ja käytin kukat sitten tähän. Normaali tumma kääretorttupohja, välissä vadelmatäyte ja päällä oma-tekemäni voi-sokerikuorrute (ohje alla), jonka värjäsin kaakaojauheella.

Voi-sokerikuorrute (Pullahiiren leivontanurkka)

225g margariinia
225g vaaleaa siirappia
1/2tl suolaa
1/4tl appelsiiniöljyä (esanssi)
1/4tl sitruunaöljyä
n. 900g (melkein 2 pkt) tomusokeria
elintarvikeväriä

Vatkaa taikinakoukuilla margariini ja siirappi sekaisin. Lisää muut aineet paitsi tomusokeri. Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin ja lisäile tomusokeria vähitellen. Lopuksi vaivaa taikina käsin kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Jos massa tuntuu tarttuvan käsiin, lisää tomusokeria vähän kerrallaan.
Tämän jälkeen massa on valmis kaulittavaksi. Itse kuitenkin antaisin taikinan jäähtyä jääkaapissa ennen käyttöä kelmuun käärittynä.
Voit värjätä kuorrutetta elintarvikeväreillä lisäämällä ne samaan aikaan muiden aineiden kanssa. Itse värjäsin vasta jälkikäteen ja hyvin onnistui sekin.

Minä jätin suolan ja öljyt pois, mutta lisäsin noin 1 rkl vaniljasokeria. Niin ja minulla ei ollut tuota vaaleaa siirappia eikä ollut meidän lähikaupassammekaan, joten oli pakko turvautua tummaan siirappiin. En tiedä kuinka paljon tuo nyt sitten lopulta vaikutti makuun ja näköön.

Käytä samaan tapaan kuin marsipaania. Ohjeen määrä riittää noin kahteen 24 cm kakkuun.

Koristeet muotoilin marsipaanista. Yhden asian opin tämän massan käsittelystä: se pehmenee nopeasti ja heikkohermoisena jo melkein suutuinkin sille.  Päätin siis, etten itse tee toiste, vaikka maku olikin hyvä. ;D

Tässä kuva vielä orkidean kukasta. :)