Äitin syntymäpäiviä varten leivoin juustokakun, joka oli ensimmäinen ilman uunia tehty juustokakku. Ohjeen nappasin pari viikkoa sitten ilmestyneestä Anna -lehdestä. Ohjeessa erikoista oli kakku toisen kakun sisällä, joka olisi pitänyt kyllä jäädyttää.. (Minulla) tekemistä ei hankaloittanut sisällä olevan limekakun puuttunut jäädytys; annoin sen hetken olla jääkaapissa. Idean näin vasta ensikertaa ja siksipä halusin heti kokeilla.. 

EDIT 14.6.-10:

Mansikka-limettikakku (anna 19/12.5.2010)

20 palaa

Tarvitset kakun valmistamiseen

kaksi irtopohjaista kakkuvuokaa,

halkaisijaltaan 24 cm ja 28 cm

Pohja

200g digestive-keksejä

75g margariinia

Limettitäyte

300g maustamatonta tuorejuustoa

1½ dl sokeria

3 limaetin raastettu kuori + mehu

5 dl vispikermaa

7 liivatelehteä 

Mansikkatäyte

300g maustamatonta tuorejuustoa

400g makeutettua mansikkasosetta

(pakaste, itse käytin Marja Puree´ta)

5 dl vispikermaa

8 liivatelehteä

Koristeluun

tummaa (ja valkoista) suklaata

Vuoraa molempien vuokien pohjat leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita niihin margariini. Painele seos isomman irtopohjavuoan pohjalle.

Tee ensin limettitäyte. Sekoita sokeri, tuorejuusto sekä limettiraaste ja -mehu toisiinsa. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä ja liota ne sitten tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita vähän tuorejuustoseosta liivatteiden joukkoon ja lisää seos täytteeseen (itse laitoin vasta lopuksi, en tiedä kummin parempi). Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma täytteeseen. Kaada täyte pienempään vuokaan ja pakasta 2 tuntia; näin saat kakulle kauniin limettisydämen (tämä jäi välistä).

Tee mansikkatäyte, kun limettitäyte on jäätynyt. Valmista se limettitäytteen tapaan (muista hieman pehmentää sosetta!) Kaada osa mansikkatäytteestä pohjan päälle (itse en laittanut) ja kaada vuokaan loput mansikkatäytteestä. Anna kakun hyytyä.

Koristelu: Sulata sekä valkoista että tummaa suklaata. Laita sulatetut suklaat pieniin pakastepusseihin ja leikkaa kulmiin pikkuruiset reiät (ole varovainen, helppo mokata..) Pursota suklaasta herkkiä koristeita hyytyneen kakun pinnalle.

Tuossa vielä näkyy sisältä pilkottava valkoinen limetäyte..