No niin, nyt oli aikaa leipoa ja tein lemon curdia äidin kakun väliin. Aiemmin, kun sitä kokeilin väsätä, tuli lopputuloksesta hieman rakeinen, mutta tämä oli ihanan pehmeää; maulta ja koostumukselta..
Lemon Curd (Dansukker)
4 dl tomusokeria (itse käytin hillosokeria)
2 sitruunan raastettu kuori
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
2 kananmunaa
75g voita tai margariinia
Pese sitruunat huolellisesti, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunankuoriraaste- ja mehu sekä munat. Anna kiehahtaa ja sekoittele, kunnes seos sakenee.
Ota kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita, kunnes se on kokonaan sulanut ja sekoittunut tahnaan.
Kaada purkkeihin. Säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.
Kommentit