No niin, nyt oli aikaa leipoa ja tein lemon curdia äidin kakun väliin. Aiemmin, kun sitä kokeilin väsätä, tuli lopputuloksesta hieman rakeinen, mutta tämä oli ihanan pehmeää; maulta ja koostumukselta..

Lemon Curd (Dansukker)

4 dl tomusokeria (itse käytin hillosokeria)

2 sitruunan raastettu kuori

1 dl vastapuristettua sitruunamehua

2 kananmunaa

75g voita tai margariinia

Pese sitruunat huolellisesti, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunankuoriraaste- ja mehu sekä munat. Anna kiehahtaa ja sekoittele, kunnes seos sakenee.

Ota kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita, kunnes se on kokonaan sulanut ja sekoittunut tahnaan.

Kaada purkkeihin. Säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.